Davčno potrjevanje gotovinskih računov

i-Računi® bodo z novim letom podprli fiskalizacijo gotovinskih računov ter tako na enem mestu omogočili izdajo vseh vrst računov, ki nastopajo pri poslovanju s podjetji, proračunskimi uporabniki ter potrošniki.

Datum 3.12.2015

Storitev i-Računi®, ki je namenjena brezpapirnemu poslovanju s kupci in poenostavitvi postopkov izdaje računov v elektronski in drugih oblikah, bo kmalu bogatejša za zmožnost izdaje gotovinskega računa v skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR).

Uporabniki bodo tako brez kakršnih koli dodatnih stroškov prišli do kakovostne rešitve za izdajo računov, ne glede na svojo osnovno dejavnost in način izdaje. Poskrbljeno bo za celoten postopek tako imenovane fiskalizacije, od vodenja poslovnih prostorov in oseb, ki izdajajo račune, do samega digitalnega podpisovanja računov, pošiljanja na FURS ter izpisa računa z enotno oznako računa ter zaščitno oznako izdajatelja računa.

Uporabniki bodo z isto rešitvijo pokrili brezgotovinske račune za poslovanje s podjetji in e-račune za poslovanje s proračunskimi uporabniki ter račune za gotovinsko poslovanje s poslovnimi partnerji in končnimi potrošniki.




Nazaj