i-Računi® za brezpapirno poslovanje s kupci

Izdaja e-računov proračunskim uporabnikom – izboljšanje poslovanja s kupci iz gospodarstva – več kot 50 odstotkov ceneje od pošiljanja papirnih računov po pošti.

Datum 6.1.2015

Elektronski računi so tudi pri poslovanju med podjetji vedno bolj aktualni. Vendar se podjetja srečujejo s številnimi pomisleki glede zakonske ustreznosti in potrebnih naložb v informacijske rešitve za elektronske račune. V podjetju Genis so ponudili storitev i-Računi®, ki podjetjem omogoča preprosto izdelavo in zakonsko skladno pošiljanje e-računov proračunskim uporabnikom ter gospodarskim družbam. Storitev je privlačna izbira tako za podjetja, ki želijo e-račune izstavljati samo proračunskim uporabnikom kot tudi za podjetja, ki želijo z e-računi izboljšati poslovanje s širšim krogom poslovnih partnerjev iz gospodarstva. i-Računi® ne zahtevajo nikakršnih začetnih naložb niti nimajo skritih stroškov. Spletna storitev, za katero se plačuje mesečna naročnina glede na obseg porabe, vključuje zmožnosti za izdelavo, vodenje in hrambo računov, pošiljanje računov partnerjem v UJPnet ali po e-pošti ter digitalni podpis.

Preprosto uporabni

V Genisu so pri razvoju i-Računov® poleg zakonskih zahtev zasledovali štiri glavne cilje: preprosto uporabo, privlačen dizajn, hiter dostop do informacij ter širok razpon uporabe. Tako so izdelali storitev, ki je inovativna na vseh ciljnih področjih in uporabnikom ponuja novo raven zadovoljstva pri delu z izdanimi računi. i-Računi® ponujajo odlično uporabniško izkušnjo, vse od registracije in naročila, do izdaje prvega računa in rednega dela. Številni avtomatizmi pri delu z artikli in kupci uporabnikom prihranijo veliko časa. Celoten proces izdelave in pošiljanja računa je revizijsko sledljiv in usklajen z zahtevami davčne zakonodaje.

Za podjetja z različnimi zahtevami

i-Računi® so namenjeni tako majhnim kot velikim podjetjem, ne glede na dejavnost. Uporabniki lahko z njimi posodobijo dosedanji sistem izdaje računov ali jih uporabijo izključno za izdajo e-računov proračunskim uporabnikom. i-Računi® so so še toliko bolj zanimivi, ker organizacijam omogočajo, da prek njih izdajajo vse ali samo del računov. Poleg tega podjetja, ki s partnerji še vedno poslujejo papirno, lahko račune izdelane z i-Računi® tudi natisnejo in jih pošljejo po navadni pošti.

Ceneje od poštne znamke

Cena storitve i-Računi® Deblo (izdelava, pošiljanje, hramba, vodenje računov) na primer znaša 0,26 evra z vključenim DDV na izdan račun (neomejena velikost računa, priponke do 1,5 MB), najcenejša poštna znamka pa na primer stane 0,34 evra. Skupna cena enostavne pisemske pošiljke (poštna znamka A (0,34 evra), kuverta amerikanka (0,05 evra), enostranski račun na listu A4 (0,05 evra)) brez skritih stroškov (stroški nabave in poslovnega procesa, priprava na tisk, kuvertiranje, dostava na pošto, kopiranje za arhiv, arhiv) znaša od najmanj 0,44 evra z vključenim DDV. Primerjalni izračuni kažejo, da je poslovanje z e-računi predvsem zaradi bolj učinkovitega poslovanja tudi več kot 90 odstotkov cenejše od poslovanja s papirnimi računi.

Zaupanja vredna storitev

Spletni program i-Računi® zagotavlja podjetje Genis, ki poslovanje obvladuje prek sistema vodenja kakovosti ISO 9001 ter standarda za upravljanje varnosti informacij ISO2 27001. Poleg tega je podjetje certificirano za Upravno območje za varovanje zaupne dokumentacije. Genis je razvijalec temeljnih informacijskih sistemov Republike Slovenije, na primer Matičnega registra, Registra prebivalstva, Registra državljanstev, Registra biometričnih potnih listin, Registra osebnih izkaznic in še vrste drugih. Poleg tega podjetje že več kot 20 let ponuja informacijske rešitve za e-poslovanje, ki so registrirane blagovne znamke od leta 2001. E-rešitvam podjetja Genis zaupa že 20% TOP slovenskih podjetij.




Nazaj