Sveži s. p. in 5 točk: Kje in kako začeti?

Datum 5.9.2017

Na spletu obstaja veliko člankov o tem, kako poteka odprtje s.p., zato te teme ne bomo ponovno pogrevali. Postopek je dokaj enostaven in hiter. Obstaja pa še nekaj stvari, na katere morate pomisliti, preden se spustite v to zgodbo.


Več

Nagradna igra za nove naročnike

Datum 3.4.2017

Osvoji 2 nočitvi z zajtrkom za 2 osebi v enem izmed hotelov LifeClass!


Več

Je to sploh mogoče – davčne blagajne podjetnikom prinašajo koristi

Datum 11.3.2016

Davčno potrjevanje gotovinskih računov je dvignilo oblak prahu, številne podjetnike pa spravilo v slabo voljo, še posebej zaradi dodatnih stroškov in sprememb pri izstavljanju računov. Uporaba davčnih blagajn je obvezna od 2. januarja 2016, čeprav zakonodaja predvideva tudi predhodno obdobje do 31. decembra 2017, v katerem bo ob nekaterih pogojih še naprej možno uporabljati vezano knjigo računov. Lahko rečemo, da se je prašni oblak razmeroma hitro razkadil in da je slaba volja v splošnem že minila. Cesarju se je pač treba uklonit. Vendar pa ostaja odprto vprašanje, ali je dodana vrednost davčnih blagajn res samo boljši nadzor nad gotovinskimi plačili?


Več

Davčno potrjevanje gotovinskih računov

Datum 3.12.2015

i-Računi® bodo z novim letom podprli fiskalizacijo gotovinskih računov ter tako na enem mestu omogočili izdajo vseh vrst računov, ki nastopajo pri poslovanju s podjetji, proračunskimi uporabniki ter potrošniki.


Več

Enostavno do arhiva izdanih računov

Datum 15.9.2015

Organizacije še vedno hranijo papirne arhive izdanih računov, kljub temu, da nekaterim partnerjem že pošiljajo elektronske račune. Genis je podjetjem in javnim ustanovam, ki želijo urediti brezpapirno poslovanje tudi pri prodaji, poenostavil pripravo in vodenje elektronskih izdanih računov. Z novo različico spletne storitve i-Računi (www.i-racuni.si) je namreč ponudil izdelavo izpisa elektronskega arhiva računov, izdanih prek storitve i-Računi. Arhiv obsega celotno dokumentacijo in poleg računov, vključuje še vse pripete datoteke in reference.


Več

Uporabniki i-Računov® nimajo problemov s hrambo

Datum 25.5.2015

V nasprotju s portalom UJPnet storitev Genis i-Računi® zagotavlja neprestan dostop do izdanih e-računov ves čas uporabe storitve oziroma v skladu z zakonskimi roki. Podjetjem namreč na enem mestu ponuja vse storitve v povezavi z e-računi, od izdelave, pošiljanja in vodenja računov, do dolgoročne hrambe dokumentov XML in PDF ter revizijske sledi izdanih e-računov.


Več

i-Računi® za podjetja vseh velikosti

Datum 3.4.2015

Zadnja različica i-Računov® prinaša več kot 20 izboljšav in novih zmožnosti, s katerimi uporabniki še hitreje in z manj napakami izstavljajo e-račune za svoje poslovne partnerje iz gospodarstva in javnega sektorja. V novi izdaji spletne storitve i-Računi® je podprt zajem e-računov v e-SLOGu, s čimer se poenostavlja pošiljanje večjega števila e-računov. Srednjim in velikim podjetjem je sedaj na voljo tudi vgrajena storitev izdelave in pošiljanja standardnih e-računov na osnovi datotek PDF, ki omogoča izdajo e-računov brez dodatnih investicij in tehničnih posegov v njihove poslovne sisteme. Z i-Računi® se podjetja lahko popolnoma prilagodijo zahtevam svojih partnerjev, od načina izdaje oziroma pošiljanja do formata in vsebine računa.


Več

Še bolj preprosta izdaja e-računov javnemu sektorju

Datum 2.2.2015

Prvi mesec uporabe e-računov pri poslovanju s proračunskimi uporabniki je odkril številne pomanjkljivosti. Ena od njih je uporaba podračunov, ki jih uporabljajo vse večje javne ustanove. Genis je v novi različici spletnega programa za izdajo elektronskih računov i-Računi® omogočil uvoz podračunov prejemnikov neposredno iz javne zbirke podatkov na UJPnet. Istočasno je svojo storitev razširil še z novimi tipi računov, med glavnimi novostmi pa je še vodenje statusov izdanega računa, kar podjetjem in drugim organizacijam omogoča spremljanje uspešnosti pri izdaji elektronskih računov proračunskim uporabnikom.


Več

i-Računi® za brezpapirno poslovanje s kupci

Datum 6.1.2015

Elektronski računi so tudi pri poslovanju med podjetji vedno bolj aktualni. Vendar se podjetja srečujejo s številnimi pomisleki glede zakonske ustreznosti in potrebnih naložb v informacijske rešitve za elektronske račune. V podjetju Genis so ponudili storitev i-Računi®, ki podjetjem omogoča preprosto izdelavo in zakonsko skladno pošiljanje e-računov proračunskim uporabnikom ter gospodarskim družbam. Storitev je privlačna izbira tako za podjetja, ki želijo e-račune izstavljati samo proračunskim uporabnikom kot tudi za podjetja, ki želijo z e-računi izboljšati poslovanje s širšim krogom poslovnih partnerjev iz gospodarstva.


Več